
Курка якіторі
За допомогою барбекю можна приготувати різні страви різних народів світу. Ми пропонуємо вам рецепт страви для барбекю з найкрасивішій країни Японії.
Якіторі в перекладі з японської означає «смажена птиця». Взагалі якіторі являє собою блюдо, приготоване з шматочків курки, які підсмажені над вугіллям за допомогою бамбукових шампурів. Подається таке блюдо лимонним соком або соєвим соусом.
Підготовка. Курячі стегенця відокремити від кісток, щоб залишилося одне філе. Підготувати 12 бамбукових шампурів, для цього на 30 хвилин замочити їх у воді, щоб в процесі приготування вони не обвуглилися.
Iнгредієнти:
- курячі стегенця - 6 шт.
- цибуля зелена - 1 пуч.
- японський соєвий соус - 150 мл
- цукор - 90 г
- саке - 25 мл
- борошно пшеничне -1 ст. л.
Приготування:
Курячі стегенця нарізати невеликими шматочками. Зелена цибуля порізати соломкою ( довжина близько 3 см).
Приготувати соус: в невеликій каструлі змішати наступні інгредієнти: борошно, соєвий соус, цукор, саке. Повільно помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити ще 10 хвилин. При цьому соус повинен впоратися приблизно на третю частину.
Нагріти гриль барбекю. На за раніше приготовані шампури нанизувати шматочки курки і цибулі. Смажити, обмазуючи шматочки м'яса соусом, 5-10 хвилин, але так, щоб якіторі присмажився, але не пересохла.
Наше блюдо для барбекю готове. Подається якіторі з невеликою кількістю залишився соусу. Блюдо виходить дуже смачним і пікантним.
Приємного апетиту і готуйте із задоволенням!